Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ξαφνικός (;) έρωτας...


Image result for πολιτικός έρωταςΠηγή: ΕΘΝΟΣ- Του Γιάννη Σαραντάκου
Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα (ειδικά μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τα στοιχεία της ΕΛΛΣΤΑΤ, που οδήγησαν στη μνημονιακή εποχή) οι θετικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Κ. Καραμανλή. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των πληροφοριών, που δεν διαψεύστηκαν ποτέ, ότι ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που απέρριψε όμως ο Κ. Καραμανλής.
Είναι σαφές ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να περιβάλει με αυτήν τη... θετική αύρα τον πρώην πρωθυπουργό δεν είναι τυχαία, ούτε φυσικά έχει
σχέση με την πολιτική που εκείνος ακολούθησε την πενταετία 2004-2009. Τα κίνητρα δυστυχώς είναι πιο... ταπεινά! Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του πρώην πρωθυπουργού, που παραμένει εξαιρετικά ισχυρή στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, και όχι μόνο, προκειμένου να πλήξουν τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη. Θεωρούν ότι οι λεγόμενοι «καραμανλικοί» μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας και να μην αφήσουν τον πρόεδρο του κόμματος να υλοποιήσει τη δική του πολιτική.
Ωστόσο, η τακτική αυτή έχει ορισμένα... κενά: Πρώτον, ο κ. Καραμανλής, λόγω κυρίως πολιτικής παιδείας, δεν προτίθεται να δώσει αφορμή για τη δημιουργία εσωκομματικών προβλημάτων στη ΝΔ. Οπως έπραξε και την περίοδο Σαμαρά, έτσι και τώρα θα λειτουργεί απολύτως μέσα στο πλαίσιο της κομματικής νομιμοφροσύνης. Δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει και αποδέχεται το ειδικό πολιτικό βάρος που έχει εντός της συντηρητικής παράταξης ο πρώην πρωθυπουργός (και πιθανότατα θα το αποδείξει και στην πράξη σε πολύ λίγα χρόνια). Τρίτον και σημαντικότερο είναι πως η πλειονότητα των στελεχών της ΝΔ θεωρεί ότι το πρωτεύον παραμένει η αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα και δεν θα δώσει λαβή για εσωστρέφεια, ειδικά εμπλέκοντας τον όνομα του κ. Καραμανλή σε εσωκομματικές ίντριγκες...
Κατά συνέπεια αυτός ο... ξαφνικός (;) έρωτας, με τους πολλούς... μεσολαβητές, δεν θα οδηγήσει σε κάποιο απτό πολιτικό αποτέλεσμα!
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.