Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας στην Αίγινα- Η κυβερνητική ανακοίνωση και η περίπτωση του… Πάπα που δεν ήταν «αδελφή»!!!



Πολλά και μάλιστα περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην υπόθεση της τραγωδίας στην Αίγινα.
Ένας 77χρονος κάνει… σούζες με το ταχύπλοο και σκορπάει θάνατο σε όποιον βρεθεί μπροστά του.
Ένας μεγαλοδικηγόρος  εξάδελφός του προστρέχει για αναλάβει την υπεράσπισή του, αλλά στη συνέχεια τον εγκαταλείπει γιατί μετά
από τρεις μέρες θυμήθηκε ότι δεν αναλαμβάνει συγγενείς!!!
Ο γιος του καπετάνιου – θύματος επιμένει ότι δεν οδηγούσε ο 77χρονος.
Φήμες κυκλοφορούν ότι το ταχύπλοο δεν σταμάτησε μετά την τραγωδία για να αποβιβάσει σημαίνονται πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτό.
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας γίνεται αυτόκλητος υπερασπιστής του 77χρονου υποστηρίζοντας ότι είχε εμπειρία στην οδήγηση ταχυπλόου. (Πώς το ξέρει αλήθεια; Του το είπαν και το πίστεψε ή είχε προσωπική εμπειρία;)
Και η κυβέρνηση, αφού οι φήμες (χωρίς αποδείξεις) ότι στο ταχύπλοο επέβαιναν ακόμα και υπουργοί, έχουν οργιάσει, έρχεται με μια ανακοίνωση που μας θυμίζει την περίπτωση του Πάπα που δεν ήταν «αδελφή»*, να μας πει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων διέσπειραν τις φήμες.
Συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει ότι ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιώργος Σταθάκης και Θοδωρής Δρίτσας. 
Η ανακοίνωση της κυβέρνησης
 Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. «Ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα.  Η τραγωδία  όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες. 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητάει άρση απορρήτου των επικοινωνιών       

Εν τω μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητεί την αρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα μέσω ανάρτησής του στο Facebook. Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει πως με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν οι ψίθυροι και θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού:
"Δύο μέρες μετά το «έγκλημα στην Αίγινα» τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος και ποιοι οι συνεπιβάτες του. Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια: Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής. Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι οικογένειες των θυμάτων πρωτίστως, αλλά και όλη η κοινωνία, δικαιούνται να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και ποιοι ευθύνονται γι' αυτήν την τραγωδία. Οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια".

Τελικά τι έχει συμβεί;
Αν η κυβέρνηση θέλει να μη μείνει καμία σκιά γύρω από αυτήν την τραγική υπόθεση, μάλλον πρέπει να ακολουθήσει τη φωνή της λογικής και να πράξει αυτό που της συνιστά ο κ. Θεοδωράκης.

*Η περίπτωση του Πάπα, διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας για το πότε πρέπει να αποφεύγεται μια ανακοίνωση. 
Η ιστορία λέει ότι μια περιθωριακή εφημερίδα των 300 φύλλων στη Ρώμη έγραψε ότι ο Πάπας είναι ομοφυλόφιλος.
Το Γραφείο Τύπου του Βατικανού που δεν ανέχθηκε την προσβολή από το περιθωριακό έντυπο, εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι ο Πάπας δεν είναι ομοφυλόφιλος.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Βατικανού πήγε σε ολόκληρο τον κόσμο, σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Έτσι κάποιοι καχύποπτοι καθολικοί ή μη, άρχισαν να αναρωτιούνται: «Βρε μήπως όντως ο Πάπας είναι ομοφυλόφιλος;».

Η ιστορία αυτή ταιριάζει «κουτί» στην κυβερνητική ανακοίνωση που διαψεύσει ότι οι συγκεκριμένοι υπουργοί ήταν στο ταχύπλοο.
Και φυσικά κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται: «Τελικά ποιοι ήταν οι επιβάτες του ταχύπλοου»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.