Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ο Σημίτης προσπαθεί να πιάσει "στασίδι" για την Προεδρία, αλλά ο Κυριάκος "βλέπει" αλλού- Προξενητής ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης



Βρε, βρε, βρε… πώς αλλάζουν οι καιροί…
Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την εθνική παλιγγενεσία πολλοί πολιτικοί «λιγουρεύονται» -που θα έλεγε και ο Άδωνις- να βρίσκονται στο θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού σίγουρα θα υπάρξουν τελετές, παράτες κ.ο.κ.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι, όπως φαντάζεσθε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς και όπως μας πληροφορεί με ανάρτησή της η
ιστοσελίδα parapolitika.gr και ο Κώστας Σημίτης.
Μάλιστα για να προωθήσει την υποψηφιότητά του (θυμίζουμε ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί τον Ιανουάριο του 2020 και θεωρείται απίθανο να ανανεωθεί η θητεία του κ. Παυλόπουλου).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «ο πρώην πρωθυπουργός …έστειλε πρόσφατα   τον  Σταύρο Θεοδωράκη στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα  Χανιά για  «ζυμώσεις» - μεταξύ άλλων  - ικανές να τον αναδείξουν στην   Προεδρία της  Δημοκρατίας το  2020.  Δηλαδή, να γίνει Πρόεδρος στα  84!
Οι παλαιότεροι  θα θυμούνται τις διαρροές των Τσουκατο – Πανταγιάδων του  Σημίτη εναντίον του  Κωνσταντίνου  Μητσοτάκη  τον  οποίον  ο  Καραμανλής ήθελε για Πρόεδρο της  Δημοκρατίας το  2000 , όμως  το  «σύστημα ΠΑΣΟΚ» αντιδρούσε  έντονα  λόγω της   ηλικίας  του.  Τότε ο Μητσοτάκης ήταν  82 ετών  και θεωρούνταν  πολύ μεγάλος.
Το 2021  ο  γεννηθείς  την  23η   Ιουνίου  1936  Σημίτης,  θα  είναι ώριμος και ακμαίος έως τα   89   όταν θα ολοκληρώσει την πενταετή θητεία του!  Σημειώνεται δε ότι  ο  Μητσοτάκης υποστήριζε ανέκαθεν την εκλογή του  ανώτατου πολιτειακού παράγοντα  από τον  λαό,  κάτι  που φυσικά ο απόκοσμος   Σημίτης δεν θα τολμούσε να διανοηθεί».
Βέβαια από το δημοσίευμα προκύπτει ότι ο κ. Σημίτης θεωρεί δεδομένο ότι το 2020 πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και επειδή ο πρώην πρωθυπουργός είναι γνωστή «αλεπού» της πολιτικής, είναι προφανές ότι έτρεξε εκεί που μυρίσθηκε ότι θα υπάρχει εξουσία την περίοδο που τον ενδιαφέρει για να διασφαλίσει τα συμφέροντά του.
Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν λόγο να ανοίξει από τώρα τα «χαρτιά» του, αν και όλοι στο κόμμα της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν την πεποίθηση ότι στο τέλος θα επαναληφθεί το σκηνικό του 1990 όπου ένας Μητσοτάκης πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.