Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Όταν δεν έχεις τη βάση μαζί σου η πορεία σου είναι προδιαγεγραμμένη


Εκείνο που δεν έχει καταλάβει ο Αντώνης Σαμαράς είναι το εξής:
Ό,τι και να κάνει, όποιο τερτίπι ή δόλιο μέσον κι αν χρησιμοποιήσει για να επιτύχει να μείνει καρφωμένος στην καρέκλα της ηγεσίας της ΝΔ, ένα δεν πρόκειται να επιτύχει: Να κερδίσει ξανά τη βάση της ΝΔ, στοιχείο που είναι απαραίτητο για την επιβίωση ενός κόμματος.
Η ιστορία έχει δείξει ότι με τεχνάσματα και
δολοπλοκίες μπορεί κάποιος να κερδίσει για λίγο καιρό μια θέση όπως είναι η προεδρία της ΝΔ, αλλά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, αν δεν διαθέτεις τη στήριξη της βάσης, μένεις ξεκρέμαστος και πέφτεις στο κενό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος αν και μετά την ήττα του το 1996 από τον Σημίτη παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΝΔ, και παρά το ότι στις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού επανεξελέγη μετά από έναν μήνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τρεις μήνες μετά έπεσε παταγωδώς, γιατί η βάση τον είχε εγκαταλείψει και είχε αποφασίσει να ακολουθήσει κάποιον που έδινε προοπτική κι ελπίδα στο κόμμα και στη χώρα.
Αλλά έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς να μη θυμάται την συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί τότε ήταν ακόμα εκτός ΝΔ, στο σπίτι του, παίρνοντας ηρεμιστικά και κοιτάζοντας το ταβάνι, όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί!!!

Rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.